17. marts 2017

Trivselsgruppen i Frederikshavn Kommune får besøg af sociolog Rasmus Willig.

Onsdag den 13. september 2017 19.00 – dørene åbnes kl. 18,00 og det foregår på Scandic The Reef - Cuba salen, Tordenskjoldsgade 14, 9900 Frederikshavn

Afvæbnet kritik v/Sociolog Rasmus Willig
Vi er på utallige opfordringer gået i dialog om et foredrag med Rasmus Willig og han vil med glæde komme og fortælle om sin bog Afvæbnet kritik, og de tanker der har gjort, at han skrev den, udtaler formand for Trivselsgruppen Lilly Pedersen.

Vi mener at emnet er så vidtfavnende, at vi ønsker at dele denne oplevelse med borgerne i Frederikshavn Kommune, så det er bare om at sikre sig en plads.

I den nye bog "Afvæbnet kritik" undersøger sociologen Rasmus Willig, hvordan moderne offentlige arbejdspladser reagerer på kritik. Sprogbrugen afslører, at det nye menneskeideal ikke er den, der forholder sig kritisk, men den, der er så hærdet, at han eller hun kan stå for presset?

Foredraget tager udgangspunkt i bogen "Afvæbnet kritik", der er et resultatet af 7-8 år arbejde med at indsamle svar på kritik. Svarene er hentet fra lærer, sygeplejersker, politibetjente, socialrådgivere og pædagoger når de er gået til deres ledelse med kritik, eller når ledelsen er gået til deres ledelse med kritik ? for der er som bekendt mange ledelseslag i dag.

Bogen analyserer de bagvedliggende strukturelle årsager til svarene, og analysen er skræmmende, enkel og desværre overbevisende. Svarene producerer markant dårligt psykisk arbejdsmiljø og er med til at anskueliggøre en historisk udvikling fra flexicurity over flexploitation til flexisme. Fra en kritiske attitude over en positiv til en robust og resilient attitude. Eller som en medvirkende sagde under bogens tilblivelse: "Før havde vi medbestemmelse, så kom vi på medhør og nu skal vi bare være medgørlige".

Tankevækkende oplæg ud fra fakta, vi kan love at det bliver spænende og der er mulighed for at spørge ind efter oplægget, slutter Lilly Pedersen.

Billetter kan købes via Arena Nords hjemmeside: 
http://arenanord.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/64049

Arrangør: Trivselsgruppen i Frederikshavn Kommune