10. oktober 2017

Fra bagerlandsholdet til nyåbnet café i gågaden

Den ene er passioneret kunstner, og den anden er udlært bager med en plads på bagerlandsholdet. Sammen står de bag den nyåbnede Café Victor i Danmarksgade i Frederikshavn.

Tekst og foto: www.kanalfrederikshavn.dk

Men det helt særlige ved cafeen er, at det samtidig er et galleri med kunstværker fra indtil videre fire lokale kunstnere. En af dem er Jan Langthjem, der sammen med datteren Annemette står bag Café Victor:
- Vi havde engang en hund, der hed Victor, som også var navnet på et galleri i privatboligen på Vibevej, fortæller Jan Langthjem.

Indtil fornylig havde "Kronen på værket" til huse i Danmarksgade 39, og Langthjem så sit snit til at skabe en kombination af café og galleri sammen med datteren, der er udlært bager i Aalborg.
- Jeg bager skærekager og muffins, der sammen med god kaffe og varm kakao vil være med til at skabe en hyggelig ramme, fortæller Annemette Langthjem.

Planerne for galleriet omfatter både et børnegalleri og et sted, hvor unge kunstnere har mulighed for at udstille deres værker:
- Min nevø Jeppe er den første unge kunstner, der har plads på væggen i Victor, lyder det fra den tidligere reklamemand Jan Langthjem.