04. december 2017

Gratis julekoncert med de kendte Lis & Per

På fredag d. 8. december spredes den gode julestemning på Fisketorvet i julebyen Frederikshavn kl. 17.00.

GRATIS GLØGG OG ÆBLESKIVER
Fra kl. 16.30 byder Restaurant Frida og FREDERIK på julelækkerier på Fisketorvet "så længe lager haves".

Lis & Per synger julen ind.
Til konceptet ”Gang i Danmark” er det tydeligt, at musik for det modne publikum i alle aldre, trækker folk til. Nu glæder ”Gang i Danmarks” sig til at høre Lis & Per synge et udvalg af egne og klassiske julehits. Der vil helt sikkert blive rig mulighed, for at synge med i en dejlig julestemning.

Mere om Lis & Per:
Lis og Per er jo om nogen et par, som har flyttet grænser med hensyn til Dansk Populærmusik, de har udgivet i nærheden af 50 CD produktioner og et væld af Singler. Ved læsning af lister fra NCB kan man se, at de er repræsenteret på mere end 100 udgivelser, og har solgt i nærheden af 2 millioner CDér (i flg. NCB.)  Deres popularitet skyldes vel nok, at de aldrig har lagt sig fast på en bestemt stil, men altid været ærlig over for de sange de skulle synge. De synger nemlig kun sange, som de selv helt kan gå ind for, som de siger 
”Det ville jo være forfærdeligt hvis en sang blev et hit, og vi så ikke selv kunne lide den”.

Lis og Per har igennem deres karriere fået lov til at optræde sammen med mange dejlige kolleger, og optræder da også stadig med disse, når der er en chance for det, Store kendte musikere bla. Wandy Tworek og Bent Vig og John Godtfredsen har medvirket på deres indspilninger, nogle under pseudonym, da de ellers ikke ville blive respekteret i deres musikkredse som er rock. Men som de sagde, pengene er jo gode nok. Det viser bare hvor store barriere der er i branchen.

Da de startede sang de både tysk – engelsk – norsk – dansk i en stor blanding, men en dag, da de havde optrådt, kom en dame hen til dem og sagde: ”De er søde de sange I synger, men hvorfor synger I på så mange sprog. Er I flove over at være Danske ”. Da de kørte hjem, talte de om, at damen havde ret.
 Da de kom hjem, begyndte de at skrive alle de sange, som de havde på andre sprog, om til dansk, og fra den dag sang de kun på dansk. Det er måske også en af grundene til at de blev Dansk Kultur Arv og deres liv er nu gemt for eftertiden på Det Kongelige Bibliotek.

Lis og Per´s karriere har bragt dem til Spanien mange gange, de har sunget i Tyskland bla. I Sct Michaelis Kirke og flere gange, også på Tysk TV.  De har sunget i Sverige – i Norge, også på TV, og sidst var de inviteret til Canada for at give 2 koncerter i Toronto –  utallige gange har de været på Dansk TV og Radio udsendelser, også i de hyggelige Morgennisserne var de med –og i Trafik Radioen Sammen med Lars E Christiansen – Søndags Matiné sammen med Johannes Rasmussen i Radioens koncertsal hvor de bl.a. spillede med Peder Kragerup.  Flere udsendelser med Jørgen dé Mülius. Kjeld Heick´s hyggelige udsendelser i TV og jeg kunne blive ved. De danske ugeblade har haft mange artikler om Lis og Per, så de er om nogen, er blevet folkeeje. Så det er ikke sært, at de stadig er meget efterspurgte ude omkring i landet.

De har altid kæmpet for Lokalradioernes ret til at være med, da de altid har sagt;
Hvis ikke lokal radioerne havde været her, havde de aldrig fået en chance

Lis og Per er da også stadig helt i toppen med deres musik, men er ikke bange for at tale parnasset imod, de er også voksne nok til at tage de øretæver, der følger med, det kan man jo konstatere ved at høre, at de ikke bliver spillet på Dansk Toppen mere, de seneste 3 Singler de har udgivet er ikke blevet præsenteret, det er ellers dejlige sange som er helt nye. og med meningsfyldte tekster som de jo er kendt for. Men heldigvis er de stadig på scenerne rundt i det ganske land med deres dejlige sange, så vi kan glæde os til at høre dem i flere år endnu.