08. januar 2018

Januar er også bogudsalg

Man kan få alt fra Prins Henrik, mord til asiatiske smagseksplosioner på Danmarks største bogudsalg

Tekst og foto: Calle, www.lokalavisenfrederikshavn.dk

Der er masser af personligheder at komme ind på livet af, mordgåder og inspiration til asiatiske smagseksplosioner ved middagsbordet, når Engsig Bog & idé i Frederikshavn onsdag 31. januar kl. 7 slår dørene op til Danmarks ubetinget største bogudsalg.

Hele 400 bogtitler er nedsat med op til 80 procent – og rigtig mange af dem er biografier om markante personligheder, faktisk hele 65 titler.

Udover de allerede nævnte er det biografier om så forskellige mennesker som koldkrigspræsidenten Ronald Reagan, den frimodige forfatterinde Suzanne Brøgger, den folkekære dansktop-musiker Johnny Reimar eller teenagefænomenet Benjamin Lasnier.

Personalet i Engsig Bog & idé i Frederikshavn har travlt med at gøre butikken og de mange nedsatte titler klar til kundernes rykind.

– For os er det et af højdepunkterne på året. Her har vi mulighed for at give kunderne en hel posefuld af oplevelser med hjem til sofaen til de mørke februar-aftner for stort set ingen penge. Vi kan inspirere til at springe ud i nye forfatterskaber eller give lyst til at eksperimentere i køkkenet med nye kogebøger, siger Hanne Engsig.

Blandt de mest markante titler er bl.a. spion-thrilleren “Jeg er Pilgrim”, “Afgrunden” af Kim Leine, Peter Høegs “Effekten af Susan” eller Gunnar Staalesens stærke krimi “Ingen er så tryg i fare”.

Når det gælder kogekunst, er der inspiration til nye lækkerier i fx Camilla Plums “Helt i kage”, mens Udelivsentusiaster vil kunne nyde at følge Bonderøvens hverdag i “Livet på Kastaniegården” .