26. januar 2018

Sæt dit præg på kulturnatten i Frederikshavn

Foreninger og frivillige, kulturfolk og kreative ildsjæle har muligheden for at sætte deres helt eget aftryk på KULTURNAT i den LILLE storby, når Frederikshavn fejrer sit 200 års jubilæum i september

Vil du opføre gadeteater i gågaden? Søger du og dit band en scene og et veloplagt publikum til jeres koncert? Er du bidt af din sport? Kort sagt: Har du et kulturelt eller sportsligt indslag, du gerne vil dele med andre, så er det nu, du har chancen for at melde dit indslag ind til KULTURNAT i den LILLE storby den 15. september. Frederikshavn Kommune og FREDERIK - Handels- og Virksomhedsforeningen i Frederikshavn er gået i fælles front for at give Frederikshavn kommunes borgere og besøgende en farverig buket af sjove, skæve og spændende kulturoplevelser på kulturnatten. Alle er inviteret, og alle kan bidrage med kulturelle indslag.

”Vi er allerede i dialog med en bred vifte af foreninger og frivillige, kulturfolk og kreative ildsjæle og folk fra sportens verden, som alle er en del af Frederikshavns DNA. Og der er plads til mange flere. Vi samarbejder med alle, der har lyst til at dele en kulturel oplevelse med andre. Det kan være lokale talenter, ildsjæle, professionelle, frivillige, foreninger og klubber, som gerne vil fortælle en spændende historie, involvere andre i en kulturel oplevelse eller vise deres talent på et af de fixpunkter i Frederikshavns byrum, som vi stiller til rådighed under kulturnatten”, siger Dan Kobberup, handelschef i Frederikshavn.

Jazz i rådhuscentret
Knivholts Venner er en af de foreninger, der allerede har meldt sig på banen. De har stor erfaring med at arrangere jazzaftener på Knivholt Hovedgård i den nordvestlige del af Frederikshavn. På KULTURNAT i den LILLE storby rykker de ind i midtbyen, fortæller Mogens Nyeng, en af de frivillige ildsjæle i foreningen:

”Knivholts Venner vil gerne være med til at fejre Frederikshavns jubilæum med et arrangement for alle, der holder af traditionel jazz. Da kulturnatten foregår i midtbyen, flytter vi ind i Rådhuscentret. Det ligger tæt på Det Musiske Hus, biblioteket, svømmehallen og Maskinhallen, så gæsterne kan cirkulere rundt og opleve flere indslag i løbet af aftenen. Vi har tradition for at samle 400 glade gæster til vores jazzarrangementer på Knivholt, og vi håber, at mindst lige så mange kigger indenfor til en gratis jazzoplevelse i Rådhuscentret 15. september”, siger Mogens Nyeng, Knivholts Venner.

Meld indslag ind til Kulturnat i den LILLE storby
Målet er, at Frederikshavn skal boble af kulturoplevelser og glade mennesker på kulturnatten lørdag den 15. september. Der er plads til mange flere indslag, og det er nemt at melde sit indslag til. Man skal blot kontakte Marie Weiergang, koordinator for KULTURNAT i den LILLE storby, på telefon: +45 5171 1775 eller mail: mawa(at)frederikshavn.dk.

Man kan se alle de arrangementer, der er allerede er meldt ind til Kulturnat i den LILLE storby på http://www.toppenafdanmark.dk/toppenafdanmark/kulturnat-i-frederikshavn-2018 

FAKTA
KULTURNAT i den LILLE storby: 15. september kl. 13.00- 22.00 i Frederikshavn midtby.
Alle kan bidrage til kulturnatten - uanset om man repræsentant fra forenings- og kulturlivet, lokal musiker, sportsudøver, eventaktør eller frivillig ildsjæl.
Deltagere kan låne plads, scene, strøm, borde/bænke mv. på et af de fem fixpunkter i Frederikshavn: Fisketorvet, Lodstorvet, Vægtertorvet, Rådhusparken og Krudttårnspladsen.
Kulturnattens koordineringsgruppe er i løbende dialog med deltagerne og sørger for at koordinere og markedsføre aktiviteterne – bl.a. på:
http://www.toppenafdanmark.dk/toppenafdanmark/kulturnat-i-frederikshavn-2018
Der er gratis entré

For uddybende oplysninger kontakt:
Marie Weiergang, koordinator og kulturkonsulent, Frederikshavn Kommune, Mobil: +45 5171 1775
Dan Kobberup, handelschef, FREDERIK, Mobil: +45 2527 1226