02. februar 2018

Byjubilæum skal fejres med festlig forestilling

Der slipper flere og flere detaljer ud om fejringen af Frederikshavns 200 års jubilæum som købstad.

Tekst: www.kanalfrederikshavn.dk

Tre uger i træk i september - torsdag, fredag og lørdag - skal der opføres en jubilæumsforestilling ved Krudttårnet. Planen er, at to kendte kunstnere skal medvirke.

Idéen er at skabe en folkelig, visuel og musikalsk forestilling med anvendelse af moderne formidlingsteknik, kunstnerisk kulissemæssig iscenesættelse og med en festlig fortælling om Frederikshavns historie som købstad i 200 år som omdrejningspunkt - og ikke mindst et kig ind i købstadens fremtid. Hvad vil der ske om 25-100 år?

Jan Michael Madsen fra Tordenskioldsdage er idémand og projektleder. Han har allieret sig med blandt andre komponist Mathias Madsen Munch, filminstruktør Alexander Sagmo og forfatter Troels Engelbrecht.

Budgettet lyder på en million kroner. Det kommer kun til at koste 50 kroner i entre, endda inklusiv en øl eller et glas vin. Der bliver ni forestillinger i perioden fra 13. til 29. september. Der er plads til 300 publikummer pr. forestilling.

Forestillingen finder sted på en rustik scene ved Krudttårnet, og fortællingen skal visualiseres i en mageløs grafisk filmisk lysprojektion på Krudttårnets kampestensvæg.

I Arena Nord bliver der lørdag 22. september stor byfest, hvor alle haller kommer i spil. I selve arenaen er der programsat fire kunstnere mellem kl. 20.00 og midnat. I Idrætshallen er der ungdomsfest for børn over 12 år. Her åbner dørene allerede kl. 17.00. Her skal der være aktiviteter og tre kunstnere frem til kl. 22.00. I Badmintonhallen er der seniorfest fra kl. 16-19. Fire kunstnere og tarteletter til alle skal lokke "de gamle" til fest.

Priserne er i bund. Ungdomsfesten koster 25 kroner i entre, inklusiv en sodavand. Entre til seniorfesten udgør 50 kroner, inklusiv to tarteletter. Byfesten koster også kun 50 kroner, og her kan billetten indløses til en øl eller to sodavand.

Økonomiudvalget skal på sit møde i næste uge godkende, at der afsættes følgende midler:
Maritim fejring med historiske skibe: 1.000.000 kr.
Folkefest Arena Nord: 1.420.000 kr.
Teaterprojekt på krudttårnspladsen: 1.000.000 kr.
Markedsføring: 250.000 kr.
Købstadsjubilæumsbog: 250.000 kr.
I alt: 3.920.000 kr.

Der er i alt afsat seks millioner kroner til fejringen af købstadsjubilæet.