06. februar 2018

Fokus på kulturen

Kulturens betydning for lokalsamfundet kom til debat mandag eftermiddag, da Kulturminister Mette Bock, Borgmester Birgit S. Hansen og Havnedirektør Mikkel S. Sørensen, satte fokus på Kulturens betydning for lokalsamfundet. Det skete i smukke historiske rammer på Sæbygård Slot.

Sæbygårds Venner tog imod i deres smukke kostumer, og gav os en historisk indgang til dagens møde, udtaler medarrangør Lilly Pedersen, Frederikshavn Teaterforening.

45 af kulturens interessenter i Frederikshavn, var mødt op for at høre Ministerens tanker på området og ligeledes få et indblik i hvordan vores Borgmester og Havnedirektørs tanker i forhold til emnet var. Og vi skal som lokalsamfund huske at bruge hinandens styrker, bedst muligt. Både som almindelig borger og som tilflytter skal der være kulturtilbud der rummer det hele menneske.

Kulturministeren lyttede til de input der kom fra salen og fik en opfordring med fra os alle, at såfremt der er brug for viden på de områder hvor vi kan noget, så er vi klar med sparring og videndeling.

Det blev et par spændende timer og bedst af alt, vi fik samlet folk omkring kulturen, dem der havde mulighed for at være med, og nu må vi håbe at vi kan bruge hinandens styrker og bakke op om, at vi samlet set udgør en kæmpe forskel. Ikke kun for kulturen, men sandelig også for oplevelsesøkonomi til fordel for hele vores kommune, slutter Lilly Pedersen, der stolt kunne samle op og det blev en rigtig god eftermiddag på slottet.