28. februar 2018

Gode grunde til at handle lokalt

Frederikshavn åbner indkøbs-ballet med Byens Rabatbog i dag torsdag 1 marts

Tekst og foto: www.lokalavisenfrederikshavn.dk


Handels- og Virksomhedsforeningen FREDERIK og NORDJYSKE Medier er gået i et intenst parløb for at sikre byens detailhandel et godt afsæt for udviklingen i 2018.

For første gang nogensinde udgives Byens Rabat-bog - en bog, der viser vej til gode tilbud i det lokale handelsliv.

Det er et digert, men alligevel handy værk, som der er store forventninger til.
Rabatbogen får premiere i dag 1. marts - og det er bare om at kigge ind i de deltagende butikker, så får man et eksemplar udleveret.

I alt er der trykt 12.000 eksemplarer og udover dem, der ligger i forretninger vil der også blive husstandsomdelt eksemplarer til udvalgte områder i Frederikshavn.
KLIK HER OG SE BOGEN!


Målet er entydigt - nemlig at støtte op omkring den lokale handel.
Det er ikke kun vigtigt for at støtte butikkerne - det er afgørende for at sikre, at Frederikshavn også på den lange bane fortsat kan være en attraktiv handelsby. Vurderingen er, at flere end 60 såkaldte handelsbyer i Danmark dør ud inden 2030, hvis ikke der handels lokalt. Bag analysen står Institut for Centerplanlægning, der rådgiver myndigheder og private aktører om detailhandel.

I værste fald vil til den tid kun være to handelsbyer nord for fjorden - hvoraf Frederikshavn er den ene.
Men det fordrer, at der er stadig lokal opbakning ellers vil man ikke kunne sikre, at Frederikshavn vil have det udvalg af butikker der gør, at borgerne ikke behøver tage til andre byer for at handle.

- Derfor har vi også taget initiativ til at lave denne Byens Rabatbog. Detailhandlen har taget virkelig godt mod initiativet og nu håber vi, at borgerne vil gøre det samme, siger account manager Pernille Thygesen, NORDJYSKE Medier.

NORDJYSKE Medier har besluttet sig for, at donere overskuddet fra Byens Rabatbog til fortsat udvikling af julebelysningen i Frederikshavn.

- Det har vi gjort, fordi julebelysningen er med til at skabe en virkelig god handelsatmosfære i Frederikshavn. Det understøtter den lokale handel - og derfor vil de få overskuddet fra Byens Rabatbog i år, siger Pernille Thygesen.

Også hos FREDERIK er der meget tilfredshed med satsningen.
- Fremtidens handelsbyer vil overleve fordi de tilbyder oplevelser, nærværende service, begejstrede og smilende medarbejdere og mere dedikeret købmandskab. Den er vi og vore medlemmer klar på, og vi er sikre på, at initiativet med Byens Rabatbog bringer os videre mod målet, siger handelschef Dan Kobberup.