10. marts 2018

Fra ensomhed til boblende begær!

Fredag aften var der besøg af nogle af Danmarks dygtigste dansere, nemlig Dansk Danseteater!

Forestillingen blev det hele introduceret af kunstnerisk Jason Nelson, der med begejstring fortalte om det vi skulle se, udtaler formand Lilly Pedersen Frederikshavn Teaterforening.
Det er spændende at se den udvikling der har været i forhold til antal gæster til disse besøg af Dansk Danseteater, der kommer flere og flere og det er jo skønt at opleve.

På scenen blev fremført en dobbeltforestilling:
DON’T LEAVE ME ALONE der er skabt af to af Nordeuropas mest spændende, kvindelige koreografer lige nu: den anerkendte Didy Veldman og ”shooting star” Wubkje Kuindersma.
 
FRAME OF VIEW af Didy Veldman blev oprindelig skabt til Cedar Lake Contemporary Ballet i New York (2008), hvor den begejstrede både publikum og presse. Det er derfor lidt af et scoop, at Dansk Danseteater nu har mulighed for at præsentere værket for et dansk publikum og vi er heldige at de også kom til Frederikshavn.

Fra ensomhed til boblende begær!
FRAME OF VIEW er et humoristisk, hæsblæsende og tankevækkende danseværk om individets evne til at bruge sociale masker til både at skjule og fremhæve, hvem vi i virkeligheden er. Danserne sprang ind og ud af hhv. individets private - og offentlige liv og oplever alt fra jagende jalousi over ikke-gengældt kærlighed, maveknugende ensomhed til boblende begær. I værket blev der danset til musikalske klassikere fortolket af bl.a. Nina Simone og Kronos Quartet. Og hvor akavet vi kan opføre os, når vi så skal forsøge at finde sammen udenom alt det der skaber afstand.

Sådan en aften med dans, musik og livsglæde gør at vi fra Frederikshavn Teaterforening i den grad finder meningen med at blive ved med at begejstre og glæde vores publikum, vi vil rigtig gerne gøre noget for alle og igen har vi sammen med Dansk Danseteater vist at i Frederikshavn har dansen vinger.

Publikum var begejstrede og blandt publikum var Alberte Graversen, der selv har dansedrømme. Alberte fik efter forestillingen en god snak med kunstnerisk leder Jason Nelson, om hvilke muligheder der er i Danmark og hvor det vil være bedst at søge ind. Det er skønt at møde unge mennesker der har drømme og gør noget ved det, slutter Lilly Pedersen.