08. marts 2018

Kulturoplevelse til "søs"!

Frederikshavn Havn og Frederikshavn Teaterforening stak til søs sammen med Mikkel Beha!

Frederikshavn Havn og Frederikshavn Teaterforening stak til søs sammen med Mikkel Beha!
Det skete onsdag aften på The Reef, hvor over 250 gæster nød nogle timer med skumsprøjt og fortællinger om de mange og spændende ture familien Beha har haft sammen – men også om de fremtidige tanker der er for oplevelser, fortæller Lilly Pedersen.

Vi hørte om et liv med masser af skibe, masser af oplevelser rundt i verden, men mest af alt hørte vi om et menneske der i den grad har en passion for at ville nyde livet og være til stede i nuet, hvor det giver mening for ham og hans familie.

Siden Mikkel Beha var helt lille, har eventyret og rejserne til søs været en stor del af hans liv. Denne aften med Mikkel var en rejse ud i den store forunderlige verden, og alle de udfordringer der følger med, når man slipper fortøjningerne til den velkendte hverdag og tager på eventyr. Mikkel fortalte om at rejse med børn, om mødet med fremmede kulturer og glæden ved at krydse de store oceaner. Men også om det hårde slid, det indimellem kan være, at få sine drømme til at gå i opfyldelse.

Miljøet har en stor rolle i familien Behas liv, de rejser rundt med en mission om, at sætte fokus på hvordan vi alle kan være en lille bitte brik der kan gøre en stor forskel for vores fælles jord. Hvordan vi alle skal huske på at handle de varer der er bæredygtige og hvordan vi skal undgå overforbrug. Det fylder meget i deres liv og det skal vi alle tænke på.

De 3 drenge i Beha familien har alle fået saltvand i årerne og alle har de som deres forældre en passion for det frie liv. Familien betyder utroligt meget for dem og det at være sammen giver dem den ro og den mangfoldighed som de har brug for. Skoletiden for de 3 drenge har været lidt on off, men altid med ønsket om, at de skulle lære noget og ikke mindst at de skulle blive dygtige til at være i deres eget liv. Selvstændighed og ansvarlighed og omtanke for miljøet vægtes højt.

Fremtiden.
Nu skal der så arbejdes på at færdiggøre den nye båd, Wallenberg, der skal kunne tåle lidt mere end et sejlskib, idet næste rejse går mod nord, langt oppe i de norske farvande, så mon ikke nok vi skal glæde os til en tv dokumentar om samer, isfiskeri og slædeture.

Mikkel sluttede med at sige, at vi skal aldrig glemme at drømme og vi skal altid forsøge at holde fast i vores drømme, livet er et kort sekund og vi skal skønne på den tid vi har på jorden.
Efter oplægget var der en rigtig god spørgelyst og mange i salen fik desuden et billede og en autograf med hjem, så alt i alt en berigende aften for os alle, slutter Lilly Pedersen, med en bemærkning om, at Mikkel allerede nu har givet tilsagn om, at han vender tilbage til os.