24. juli 2018

SUMMER SURPRISE: ERIC GALES BAND d. 23. JULI

Freddy’s Bar er rigtig stolte af at kunne præsentere endnu et verdensnavn. Det er ERIC GALES BAND (us), der gæster Skandinavien og lægger vejen forbi Frederikshavn, hvor der er koncert fredag den 27. juli 2018 kl. 20.00 (dørene åbnes kl. 19.00).

Eric Gales var et af hovednavnene på Blues Heaven festivalen i fjor på Arena Nord og er en af de allerstørste i den yngre generation af amerikanske bluesrock musikere. Kun 43 år, men allerede en veteran, idet han startede som vidunderbarn som bare 4-årig. Siden har vidunderet i den grad holdt ved. Gales var "i lære" hos sine ældre søskende, Eugene og Manuel (Little Jimmy King), og det var folk som Jimi Hendrix, Albert King og B.B.King, der inspirerede unge Eric.

I 1990 - som 16-årig - fik han kontrakt med Electra Records og i 1991 var Eric Gales "Best New Talent" hos magasinet Guitar World's læsere. Han fik også et par store hitliste pladseringer på Billboard-listen i disse år. Derefter stod han på scenen med Carlos Santana på Woodstock ’94. Måske ikke så værst for en som endnu ikke var fyldt tyve år?

Gales havde sikkert heller ikke noget imod, at den gamle Jimi Hendrix Experience og Band of Gypsysbassist Billy Cox bad Eric spille guitar, da han genoplivede netop Band of Gypsys i 2006 (Band Of Gypsys var det band Jimi samlede i 1970). Et andet højdepunkt er bidragene på Willie Lomax albummet “The Best Blues Money Can Buy”, som solgte til platin i 2004.

Der er kommet en jævn strøm af albums – 17 totalt – hvor “Middle Of The Road” på Provouge/ Mascot Records, fra 2017, er det foreløbig sidste i rækken. Gales har igennem størsteparten af sin karriere holdt sig til det klassiske trioformat guitar, bass og trommer, men i de senere år er hans kone Ladonna Gales kommet med på percussion.

Med sig har Eric sit amerikanske band, og med hans besøg får Freddy’s Bar uden tvivl et kæmpe internationale koncert oplevelse, for hvis stjernestatus var baseret på kollegaers anerkendelse snarere end salg, ville Eric Gales være en megastar.

- Eric Gales Gui, vokal
- Cody Right Bass
- Nicholas Hayes Drums
- LaDonna Gales Percussion, background vocals

Koncert start: Kl. 20.00 (dørene åbnes kl. 19.00)
Adresse: Havnegade 9b • 9900 Frederikshavn
Billetter Kr. 200,- 2043 7740 www.facebook.com/wbcfreddy